>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tăriceanu, ATAC la Teodorovici: Să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu l-a sfătuit pe ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaşte cum funcţionează ministerul care este condus de un liberal.
Imaginea articolului Tăriceanu, ATAC la Teodorovici: Să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei care este condus de un liberal”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.
Liderul ALDE a mai spus că între el, partidul pe care îl conduce şi Eugen Teodorovici este o diferenţă de abordare şi de viziune.
„Între mine, noi de la ALDE, şi domnul Teodorovici este o diferenţă de viziune şi de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală şi care este specifică economiei de piaţă. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piaţa ştie să îşi găsească soluţiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piaţă, să inducă temeri, justificare sau nu, dar asta este în politică şi nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realităţi, lucrăm şi cu percepţii. Deci riscă ca aceste măsuri care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, riscă să creeze şi efecte colaterale care, în mod normal, dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm”, a completat Tăriceanu.
El a mai precizat că ordonanţa de urgenţă 114, deşi a fost corectă, de exemplu prin măsura plafonării preţului la gaze pentru consumatori casnici, aceasta a produs efecte colaterale.
„Sigur că de la ceea ce s-a dorit iniţial au apărut o serie de efecte colaterale pe care în discuţiile pe care le-am avut cu industria din zona energiei, în această săptămână, le-am sesizat şi am discutat şi cu prim-ministrul doamna Dăncilă care ne-a spus că şi dumneai această taxă de 2% pentru companiile din energie i se pare că va avea efecte defavorabile pentru că riscă să îndepărteze sau să amâne foarte multe investiţii”, a conchis liderul ALDE.
Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu vine după ce ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat, vineri seara, că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.
„Nu. Sigur nu. Nu este obligatoriu să fie modificată. Nu trebuie să plecăm de la ideea că va fi modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranţă, suntem deschişi la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere că speră degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.
Chestionat dacă a vorbit despre subiect cu Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Finanţe a replicat că astfel de discuţii trebuie purtate în coaliţie şi că el personal nu a fost prezent la o astfel de discuţie.
De asemenea, întrebat dacă şeful Senatului s-a grăbit să facă anunţul cu privire la corectarea OUG 114, Teodorovici a spus că nu vrea să facă astfel de remarci.
Săptămâna aceasta, ministrul Energiei, Anton Anton, a susţinut că această ordonanţă trebuie modificată, deoarece altfel firmele din energie nu vor mai avea bani de investiţii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu