>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Turcan către UDMR: Vă invit să vă alăturaţi demersurilor noastre în sprijinul unei Românii europene

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a făcut apel la UDMR să se alăture liberalilor în demersurile făcute în sprijinul unei Românii europene, în care statul de drept să fie respectat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Imaginea articolului Turcan către UDMR: Vă invit să vă alăturaţi demersurilor noastre în sprijinul unei Românii europene

Raluca Turcan a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, unde a rostit şi câteva cuvinte în limba maghiară, că PNL aşteaptă de la UDMR sprijin în Parlament pentru o finanţare adecvată a autorităţilor locale, pentru absorbţia fondurilor europene necesare construcţiei de autostrăzi, spitale, şcoli.
”UDMR a fost un partener de discuţii şi de guvernare pentru PNL chiar în momentele cele mai importante pentru România. (...) Vom reaşeza România pe calea cea bună doar dacă luptăm împreună pentru a menţine echilibrul puterilor, dacă folosim toate pârghiile pentru independenţa şi imparţialitatea justiţiei. Abuzurile şi derapajele să fie sancţionate de instituţii independente nu controlate politic. (...) Aşteptăm sprijin în Parlament pentru o finanţare adecvată a autorităţilor locale, absorbţia fondurilor europene pentru construcţia de autostrăzi, spitale, şcoli, pentru adoptarea unor legi coerente în educaţie, fiscalitate. (...) Vă invit să vă alăturaţi demersurilor noastre în sprijinul unei Românii europene, dezvoltate în care statul de drept să fie respectat”, a spus Turcan.
Aceasta a avertizat că atunci când un partid capturează instituţie după instituţie, inclusiv drepturile minorităţilor naţionale vor fi încălcate, inclusiv maghiarii din România vor avea de suferit.
Potrivit Ralucăi Turcan, PNL şi UDMR sunt formaţiuni politice colege în PPE, acesta fiind un atu pe care nicio altă forţă politică din România nu îl are, în condiţiile în care PPE are prima şansă să conducă PE şi CE după 2019, atu care poate fi folosit în beneficiul cetăţenilor români sau maghiari.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu