>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video GÂNDURILE lui Cristoiu: Ghiţă are o casetă mult mai tare cu Kovesi. Dacă nu se potoleşte, o să o dea şi pe aia/ Despre Mugur Isărescu: Ar fi candidatul PNL, pe el l-aş pune, nu pe Iohannis

Ion Cristoiu spune că asaltul împotriva fostei şefe a DNA din ultimele zile este o operaţiune asemănătoare celei care a dus la căderea prim-adjunctului SRI, Florian Coldea. Jurnalistul a prezentat duminică, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, mai multe ipoteze privind dedesupturile operaţiunii ”blocarea ascensiunii lui Kovesi”. În opinia sa, convocarea Codruţei Kovesi vineri, la Secţia de investigare a magistraţilor de la Parchet, “ sună ca dracu”, în condiţiile în care aceasta e pe lista scurtă a candidaţilor pentru postul de procuror-şef european şi e susţinută de o serie de personalităţi europene.
Ion Cristoiu nu exclude ipoteza existenţei unor forţe care nu o vor pe Kovesi la şefia Parchetului european şi care au cerut desfăşurarea unei operaţiuni pe plan intern care să fie folosită ca pretext pentru a-i respinge candidatura.
În plus, el lansează şi ipoteza ca auto-victimizarea lui Kovesi să facă parte din scenariul unei candidaturi la prezidenţiale în urma căreia fosta şefă a DNA să îl radă pe Klaus Iohannis.
Pe de altă parte, Ion Cristoiu spune că Sebastian Ghiţă, autorul denunţului împotriva lui Kovesi, face totul calculat, iar dacă va da publicităţii caseta în care Kovesi apare la Sinaia, în vila SRI, cântând de gât cu Nelu Ploieşteanu ”La Chilia în port”, varianta DNA, va fi terminată ca procuror. “O să o dea, dacă nu se potoleşte o să o dea şi pe aia”, susţine jurnalistul.
Ion Cristoiu a abordat şi tema bugetului pe 2019, adoptat vineri de Parlament. El spune că  preşedintele Iohannis este obligat să respingă bugetul pentru că nu respectă înţelegerea din CSAT cu reprezentanţii Guvernului privind  bugetele alocate serviciilor secrete.
El susţine că toată povestea cu Liviu Dragnea care taie banii de la servicii ca să dea vitamina D la copii îi confirmă ipoteza că liderul PSD a început pe şest campania electorală pentru prezidenţiale.
Din tabloul electoral fac parte şi atacurile PSD la BNR şi audierea guvernatorului Mugur Isărescu, spune jurnalistul. Ion Cristoiu susţine că dacă Isărescu ar intra în competiţia pentru Cotroceni, acesta ar avea mai degrabă o imagine de centru, şi că, dacă ar fi în locul PNL, pe guvernatorul BNR l-ar lansa în cursa prezidenţială şi nu pe Iohannis.
Ion Cristoiu mai afirmă că anul acesta campania electorală va merge pe emoţie, dar emoţie în sensul de ură faţă de contracandidat, iar Olguţa Vasilescu e singura de la PSD care poate să spună ”Şo, pe Iohannis”.(Mediafax)  

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu