>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea: DNA a gestionat abuzuri inimaginabile. Nu v-am auzit vorbind despre Onea, Portocală

Liviu Dragnea a declarat că cei din DNA, instituţie care critică modificările legilor justiţiei, au „gestionat abuzuri inimaginabile”, iar presa a fost acuzată de liderul PSD că nu a vorbit despre fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea sau procurorul Mircea Negulescu, cunoscut şi ca „Portocală”.
Imaginea articolului Dragnea: DNA a gestionat abuzuri inimaginabile. Nu v-am auzit vorbind despre Onea, Portocală

Aceste modificări propuse la legile justiţiei sunt foarte multe critici care au venit în ultima perioadă, chiar ieri de la DNA, din partea partenerilor europeni şi sunt acuzaţii conform cărora o serie de modificări v-ar favoriza.
„Criticile vin din partea celor care au gestionat abuzuri inimaginabile în România şi anume DNA. (…) Indiferent de unde vin criticile, noi vorbim de nişte abuzuri inimaginabile întâmplate într-o ţară democratică din UE. Nu v-am auzit niciodată pe dvs, care îmi sunteţi foarte dragi, vorbind despre Onea, Portocală, despre dosarele măsluite, despre şantaj, despre oameni bătuţi, ameninţaţi ca să declare minciuni. Astea nu contează? Nu contează că trebuie respectate nişte drepturi în ţara asta? Văd că nu contează”, a spus preşedintele PSD într-o conferinţă de presă de la Parlament.
Acesta a făcut referire şi la declaraţiile preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, despre aderarea României la Convenţia Drepturilor Omului, catalogându-le drept “îngrozitoare”.
„Vorbim de înalţi magistraţi care spun că România a făcut o greşeală că a aderat la Convenţia privind respectarea drepturilor omului. O asemenea declaraţie nu vi se pare îngrozitoare în 2019 în România? Uităm câţi oameni au avut vieţile distruse şi destinele frânte şi care nu mai sunt nimic? Pentru că au deranjat un sistem profund corupt, despre criticile astea vorbim, care vin din partea binomului sau multă lume aşteaptă ca la un moment dat aceştia care au gestionat aceste abuzuri să înceapă să dea socoteală. Nu putem accepta ca aceştia care sunt clar vinovaţi să nu plătească pentru asta? Asta este de fapt, după părerea mea, o chestiune mai importantă decât celelalte”, a mai spus Liviu Dragnea.
El a susţinut că articole prin care se modifică legile justiţiei sunt constituţionale şi că este dreptul Parlamentului de a legifera.
“Noi discutăm aici de nişte articole declarate constituţionale, de dreptul Parlamentului de a legifera. Au fost luni de zile de dezbateri. Guvernul a spus că va adopta prin OUG acele texte. Nu mai ştiu dacă le adoptă sau nu. Din acest motiv nici nu vreau să intru în ping-pongul ăsta pe ceva care s-ar putea să nu se întâmple”, a mai declarat liderul PSD.
Ministerul Justiţiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanţei supreme.
Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 2014 pot depune contestaţie în anulare şi dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu