>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DUMINICĂ, „SE SCHIMBĂ GARDA” ÎN PSD GORJ?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este așteptat, duminică, la Târgu-Jiu, la alegerile din organizația județeană Gorj. „Domnul Dragnea ne-a asigurat că va face tot posibilul să fie la Conferința Județeană de alegeri. Aici vor mai ajunge secretarul general Codrin Ștefănescu, domnul vicepremier Daniel Suciu, d-na Lia Olguța Vasilescu, dar și dl. Claudiu Manda. Ne dorim să fie cu toții prezenți la Târgu-Jiu”, a declarat Aurel Popescu, președintele PSD Târgu-Jiu.
Conferința judeţeană de alegeri are loc duminică, 3 martie, la ora 12.00, la Complex Anna. Deputatul Mihai Weber este unicul candidat la șefia partidului. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, va candida pentru funcția de președinte executiv. Concurență va fi pentru posturile de vicepreședinte. Unul dintre acestea va fi ocupat de senatorul Florin Cârciumaru. Mihai Weber și-a conturat echipa cu care se va prezenta în conferința județeană de alegeri a PSD Gorj ce va avea loc, duminică, 3 martie.
Deputatul, viitor președinte al organizației, spune că a discutat, împreună cu Cosmin Popescu, cu fiecare dintre cei pe care-i va coopta alături și le-a prezentat fișa postului. Weber nu crede că vor fi prea mulți nemulțumiți după alegerile interne. Este posibil ca și Ion Călinoiu, fostul președinte executiv, să prindă o funcție în partid. „Nu am luat o decizie încă. Mai purtăm discuții, deja avem creionată o listă”, susține deputatul Weber în legătură cu acest aspect.  În schimb, Călinoiu speră să fie cooptat în noua echipă de conducere. „Eu mi-am manifestat dorința să fiu în echipă, dar acum să vedem dacă liderii echipei mă vor. 
Dacă nu, nu. Eu nu cerșesc, sunt dispus să pun umărul în partid”, a conchis Călinoiu. Șeful Asociației Județene de Baschet, fost subprefect, fost director al Parcului Industrial Bumbești-Jiu, Marius Vlaicu  își dorește şi el un post de vicepreședinte la partid. Vlaicu este de părere că statutul ar trebui respectat în sensul că la conferința județeană de alegeri, delegații ar trebui să aleagă prin vot vicepreședinții. Acesta a mai spus că, săptămâna trecută, a avut o discuție cu Mihai Weber și Cosmin Popescu și i-a informat că vrea să facă parte din echipa de conducere PSD Gorj. 
Pe de altă parte, partenerul de alianţă ALDE cere insistent, de câteva săptămâni, respectarea protocolului de colaborare cu PSD și la Gorj. Vicepreședintele Robert Filip afirma, recent, că partidului său i se cuvin posturile de subprefect de Gorj, viceprimar la Târgu-Jiu și funcții în serviciile deconcentrate, pe algoritmul 1-8.
Mihai Weber zice, însă, că nu este momentul acum pentru o astfel de discuție. Deputatul sugerează că va rămâne valabilă înțelegerea făcută în 2016.
B.Marius

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu