>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele PSD: Lui Iohannis ar trebui să îi fie frică de referendum/ Despre procesul său: Nu am încredere că va fi un proces corect

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referitor la preşedintele Klaus Iohannis şi convocarea referendumului, că acesta invetează lucruri pentru a lăsa impresia că e cuiva frică de refrendum, dar că persoana sa ar trebui să se teamă de întrebările generate de acest demers.
Imaginea articolului Preşedintele PSD: Lui Iohannis ar trebui să îi fie frică de referendum/ Despre procesul său: Nu am încredere că va fi un proces corect

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referitor la preşedintele Klaus Iohannis şi convocarea referendumului, că acesta invetează lucruri pentru a lăsa impresia că e cuiva frică de refrendum, dar că persoana sa ar trebui să se teamă de întrebările generate de acest demers.
"Cărui pesedist îi e frică de referendum? Inventează tot felul de prostii – că vrem noi secţii diferite de vot. Legea referendumului e foarte clară şi alegerile şi referendumul se desfăşoară în aceleaşi secţii. Eu cred că lui trebuie să îi fie frică de întrebările care o să curgă pe lângă cea pentru referendum. (...) PSD nu îşi face o strategie pentru acest referendum. PSD are două obiective clare, să guverneze această ţară pentru a lua măsuri ca să crească nivelul de trai, al doilea obiectiv, o campanie foarte bine organizată", a declarat Liviu Dragnea.
Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.Drept răspuns, Dragnea a afirmat: "Copiii spun lucruri trăsnite".
Întrebat dacă are de gând Guvernul modificare legii referendum pentru secţii diferite, Dragnea a răspuns: "Nu am auzit-o pe doamna premier spunând aşa ceva şi nu se va modifica Legea referendumului prin OUG".
„Habar nu aveţi ce întrebare va pune acest individ la referendum şi stăm să discutăm despre ce – un truc al unui om speriat, obsedat că partiduleţul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidenţialele şi că va începe să dea socoteală pentru casele acelea. Totuşi ţara asta trebuie guvernată. Nu putem să discutăm mereu pe holuri despre referendumului lui Iohannis", a acuzat liderul PSD.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că "aşa nu se mai poate".

DESPRE PROCESUL SĂU

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referitor a întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi magistraţi, că şeful statului a pomenit numele său, menţionând că nu are încredere că are parte de un proces corect.
„Iohannis a arătat încă o dată că el consideră instituţiile din justiţa româna în subordinea preşedintelui. Acesta e primul lucru grav. Al doilea lucru grav e că la acea întâlnire mi-a pronunţat numele, spunând celor prezenţi că legile justiţiei sunt făcute pentru a scăpa eu de puşcărie. Astea sunt cuvintele spuse în faţa CSM, asociţiei de magistraţi din România. Din fericire, majoritarea celor prezenţi acolo au respins acest tip de abordare, pentru că sunt din ce în cei mai mulţi reprezentanţi care apără independenţa justiţiei. Unii au vrut să se discute despre referendum. Ce să discute CSM, asociaţiile de magistraţi depsre referendum, care este un truc politic. Pentru mine e foarte clar că mesajul a fost transmis către ÎCCJ", a declarat Liviu Dragnea.
Acesta a făcut referire şi la procesul său. „Sunt întrebat dacă am încredere că va fi un proces corect. Nu am încredere", a mai spus liderul PSD.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Cotroceni, cu mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de magistraţi, tema fiind legată de legile justiţiei.

DESPRE MESAJUL DE PE FACEBOOK AL LUI TUDOREL TOADER

Liviu Dragnea a declarat, joi, după ce Tudorel Toader a scris pe Facebook că există viaţă şi după ministeriat, că la ultima discuţie cu ministrul Justiţiei, acesta nu i-a spus şi nici nu dat de înţeles că ar avea intenţia să demisioneze din funcţie.
„Nu am văzut postarea asta. Doi: la ultima mea discuţie cu domnul Toader, nu mi-a zis şi nici nu am sesizat că ar avea intenţia să demisioneze. Dimpotrivă”, a declarat Liviu Dragnea.
Precizările vin după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, joi seară, pe Facebook, că observă în spaţiul public prea multă preocupare faţă de o eventuală demisie sau demitere a sa, subliniind însă că „există viaţă şi după ministeriat”.
„Constat faptul ca exista prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere. Există viaţa şi dupa ministeriat!”, a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.
Însp, tot Liviu Dragnea a declarat luni seara, la un post TV, că ”există nemulţumiri serioase în partid” în legătură cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sugerând că acesta nu a comunicat eficient cu oficialii Comisiei Europene în privinţa modificărilor legilor Justiţiei.

DESPRE EMITEREA UNEI OUG PE JUSTIŢIE

Liviu Dragnea a declarat joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ar fi ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă în domeniu Justiţiei, că nu comentează „toate prostiile” ale acestuia, ci doar pe cele ”prin care se dovedeşte foarte clar cum mai calcă în picioare Constituţia”.
„Nu comentez toate prostiile lui Iohannis, doar pe cele prin care se dovedeşte foarte clar cum mai calcă în picioare Constituţia. Aşa, dacă-i comentez toate prostiile”, a declarat Liviu Dragnea.
El a mai spus că ”nu crede” că Guvernul va adopta vineri o ordonanţă de urgenţă în domeniul legilor Justiţiei.
Reacţia lui Liviu Dragnea vine după ce preşedintele Kaus Iohannis a declarat joi că în momentul de faţă, odată cu anunţul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unuei ordonanţe de urgenţă în domeniu Justiţiei.
"Eludând astfel orice control de constituţionalitate înainte de intrarea în vigjoare a ordonanţei. Trebuie să punem punct acestei practici şi trebuie să o facem acum. Dilentatismul şi incompetenţa caracterizează modul în care guvernează PSD. Când se împleteşte cu intenţia de a legifera în favoarare infractorilor atunci avem imaginea unui dezastru pentru România. Adoptarea unei astfel de OUG ar intra în conflict cu Parlamentul, câtă vreme Codul penal se discută în Parlament. Pesediştii trebuie să oprească aceste atacuri asupra justiţiei, pesedişti trebuie să înţeleagă că justiţia nu este la bunul lor plac. Sunt lucruri pentru care oamenii au ieşit în stradă. E evident că PSD încearcă să ignore aceste lucruri, dar vă dau o veste. Nu o mai pot face. Justiţia e o chestiune de interes naţional. E dreptul meu să chem oamenii să îşi exprimă opinia cu privire la chestiuni de interes naţional. PSD încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul interes. E ilegitimă o OUG în această materie înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum", a spus Klaus Iohannis.

DESPRE PLÂNGEREA PENALĂ PE NUMELE LUI IOHANNIS: E APROAPE GATA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că plângerea penală pe numele lui Klaus Iohannis este aproape gata, dar că nu vrea suspendarea şefului statului pentru ca toată lumea să îl vadă "în toată goliciunea lui, că nu a făcut nimic pentru români" .
„E aproape gata (n.r.: formularea pl\ngerii la adresa lui Iohannis). Nici vorbă (despre suspendare – n.r.). Cum să stăm noi fără preşedinte? E în pregătire. E aproape gata de fapt. Iohannis trebuie să stea acolo la Cotroceni ca să îl vadă lumea în toată goliciunea lui, că nu a făcut nimic pentru români, acest truc de referendum doar", a declarat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a declarat, la jumătatea lunii februarie, că susţine în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva şefului statului Klaus Iohannis, anunţată de liderul PSD la finalul anului trecut.
În decembrie 2018, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că le-a cerut deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcţie a preşedintelui.
Printre nemulţumiri erau cele legate de refuzul preşedintelui de a numi miniştrii propuşi de PSD.
În replică, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că plângerea de înaltă trădare anunţată de Liviu Dragnea este ”o fantezie a pesediştilor”, un demers politicianist care este sortit eşecului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu