>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ambasadorul Ucrainei: Lui Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea în Ucraina încă din 2017, a încercat să intre cu paşaportul ungar

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, precizează că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.
Imaginea articolului Ambasadorul Ucrainei: Lui Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea în Ucraina încă din 2017, a încercat să intre cu paşaportul ungar

”Am aflat acum câteva ore aici pe facebook că Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor, n-a fost lăsat azi dimineaţă să intre pe teritoriul Ucrainei. În aceasta situaţie neplăcută dar absolut firească aş dori să fac câteva precizări: Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităţilor ucrainene”, a scris pe Facebook ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov.
El menţionează că liderului UDMR i s-a adus la cunoştiinţă sâmbătă decizia autorităţilor de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean, pe care a şi semnat-o.
”Şi de data această conform legislaţiei în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităţilor de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a şi semnat-o. E adevărat că decizia nu conţine motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene. Şi bineînţeles sunt deschis şi voi fi onorat să-i ofer şi personal domnului Kelemen Hunor orice explicaţii suplimentare”, a adăugat ambasadorul Ucrainei în România.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde vroia să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu