>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Britanicul care a fost intoxicat cu Noviciok în luna iunie, a cărui parteneră a murit ulterior, consideră că Rusia este responsabilă

Charlie Rowley, bărbatul care intrat în contact cu substanţa neurotoxică Noviciok în iunie 2018, a declarat că încă este de părere că Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic şi pentru moartea partenerei sale, Dawn Sturgess, relatează site-ul cotidianului The Guardian şi agenţia Reuters.
Imaginea articolului Britanicul care a fost intoxicat cu Noviciok în luna iunie, a cărui parteneră a murit ulterior, consideră că Rusia este responsabilă

Potrivit acestuia, ambasadorul rus i-ar fi transmis că Moscova nu poate fi vinovată, deoarece agentul Noviciok făcut de ea "i-ar fi ucis pe toţi".
"Nu am primit niciun răspuns concret. Am primit doar propagandă rusă. Ambasadorul continua să spună că substanţa sigur nu este agentul noviciok făcut de ei, pentru că dacă ar fi fost ar fi murit toată lumea"
Ambasada a informat printr-un comunicat că Moscova vrea în continuare o anchetă transparentă a incidentului din 4 martie 2018, produs în oraşul britanic Salisbury.
La 30 iunie, Charlie Rowley şi Dawn Sturgress au fost expuşi aceluiaşi agent neurotoxice într-o casă din Amesbury (Whiltshire). Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit la data de 8 iulie.
La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu