>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

NATO Sea Shield 2019, unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, va avea loc în Marea Neagră/ România, menţionată în raportul anual al şefului Alianţei, Jens Stoltenberg

În perioada 7-11 mai va avea loc în zona Mării Negre unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, Sea Shield 2019, care va fi coordonat anul acesta de către România, a informat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în raportul său anual.
Imaginea articolului NATO Sea Shield 2019, unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, va avea loc în Marea Neagră/ România, menţionată în raportul anual al şefului Alianţei, Jens Stoltenberg

Scopul exerciţiului multinaţional este acela de a promova interoperabilitatea pe mare.
În cadrul Sea Shield 2019 vor participa aproximativ 2.300 de militari, 21 de nave, 10 avioane de luptă şi un submarin.
Printre ţările participante se numără Bulgaria, Grecia, Spania, Turcia, Statele Unite şi Ucraina, în calitate de partener NATO.

RAPORTUL ANUAL AL ŞEFULUI NATO

NATO şi-a intensificat prezenţa în zona Mării Negre în 2018, ca parte a responsabilităţii alianţei de a răspunde schimbărilor din mediul securităţii şi de a descuraja conflictul, se arată în raportul anual al secretarului general Jens Stoltenberg.
Unul dintre centrele de instruire a forţelor terestre ale Alianţei se află în România, iar noile măsuri pe mare şi în aer au dus la o creştere substanţială a activităţii NATO în regiune.
Printre acestea se numără creşterea prezenţei Forţelor Navale NATO în Marea Neagră şi intensificarea cooperării în instruirea forţelor aeriene.
Forţele Navale NATO se antrenează în Marea Neagră pentru a dezvolta interoperabilitatea.
Printre statele care participă la aceste antrenamente se numără România, Bulgaria, Turcia şi mai multe state partene.
În 2018, navele membrilor NATO au fost prezente în Marea Neagră timp de 120 de zile, faţă de cele 80 de zile pe care le-au petrecut în 2017.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu