>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Referendum pe justiţie. Băsescu îndeamnă la VOT: Dragnea, Tăriceanu şi Hunor trebuie să primească mesajul direct de la români

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că liderii coaliţiei au dus România la cel mai scăzut nivel de credibilitate şi că există pericolul activării articolului 7. El a afirmat că oricâte deficienţe ar avea întrebările, românii trebuie să voteze cu „da” la referendumul pe justiţie.Imaginea articolului Referendum pe justiţie. Băsescu îndeamnă la VOT: Dragnea, Tăriceanu şi Hunor trebuie să primească mesajul direct de la români

„Românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor. Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara. Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum.
Cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.
El a adăugat că, deşi întrebările pentru referendum nu sunt „cele mai clare”, românii trebuie să voteze cu „da” la referendumul din 26 mai.
„Este drept, întrebările pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitală pentru re-credibilizarea României.
O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă.
Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor aşa cum au jurat la investire.
Până la urmă, oricâte deficienţe ar fi în formularea întrebărilor, în mod categoric, tot merită un DA. Românii pot demonstra că sunt deasupra vremurilor şi nu sub vremuri!”, a mai spus Băsescu.
Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a referedumului din 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.
Întrebările sunt: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu