>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vânzarea de aeronave F-35 către cinci state, inclusiv România, într-un plan de extindere de la Pentagon

Statele Unite intenţionează extinderea vânzării de avioane de vânătoare F-35 fabricate de Lockheed Martin către cinci noi ţări, inclusiv România, în contextul în care aliaţii europeni doresc să îşi întărească poziţia militară în faţa Rusiei, a declarat un oficial al Pentagonului, relatează Reuters.
Imaginea articolului Vânzarea de aeronave F-35 către cinci state, inclusiv România, într-un plan de extindere de la Pentagon

Într-o declaraţie adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter, directorul biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a transmis că „printre potenţialii clienţi se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.
Vânzarea de armament este considerată o tranzacţie de la un guvern la altul, dar Pentagonul este intermediar între contractor şi guvernul străin.
Printre ţările care doresc să achiziţioneze aeronave F-35 se numără şi Finlanda, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite.
Anul trecut, Belgia a fost primul nou client pentru aeronavele F-35, alegând acest model în locul modelului Eurofighter Typhoon, achiziţie care s-a ridicat la 4 miliarde de euro.
Preşedintele american Donald Trump a lansat un program numit „Cumpăraţi american”, prin care au fost relaxate restricţiile privind vânzările şi au fost implicaţi oficialii americani în procesul de vânzare externă a armamentului american.
Compania Lockheed Martin a livrat 91 de aeronave F-35 către Statele Unite şi aliaţii săi în anul 2018.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu