>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Dragnea, declaraţii în faţa instanţei: Aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am încredere în DNA/ Liderul PSD, întâmpinat de protestatari şi susţinători la sediul ÎCCJ | VIDEO

Liviu Dragnea este audiat, la ora transmiterii ştirii, de către judecători, în faţa cărora spune că este nevinovat şi că nu este de acord cu afirmaţiile din motivarea condamnării din prima instanţă, unde se menţionează că ar fi coordonat DGASPC Teleorman.

UPDATE ORA 14.00 Dragnea, declaraţii în faţa instanţei: Aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat
Liviu Dragnea este audiat, la ora transmiterii ştirii, de către judecători, în faţa cărora spune că este nevinovat şi că nu este de acord cu afirmaţiile din motivarea condamnării din prima instanţă, unde se menţionează că ar fi coordonat DGASPC Teleorman. „Menţin declaraţia dată anterior, precum şi cea de la confruntare. Doamna preşedinte, aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) şi Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menţine pe cele două în funcţie. Nu sunt de acord cu afirmaţiile din motivarea de la fond că aş fi minimalizat nişte atribuţii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Judeţea, potrivit legii. Atribuţiile de coordonare directă le aveau colegiul director şi secretarul judeţului”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor.
Dragnea a mai spus că nu a discutat cu nimeni astfel încât două angajate să fie acceptate la DGASPC Teleorman şi să nu frecventeze locul de muncă pentru a lucra la PSD.
„Nu este adevărat că în anul 2008, Alesu Floarea ar fi venit să discute cu mine despre situaţia celor două inculpate, Stoica şi Botorogeanu. Nici în anul 2009. Nu am avut discuţii cu Alesu Floarea despre modificarea organigramei şi înfiinţarea biroului secretariat”, a mai declarat liderul PSD.
„Sigur că le vedeam pe aceste două doamne, cum vedeam şi pe alţi voluntari. Eu nu întrebam, pe nimeni la intâlniri fiecare ce face, fiecare volunar ce face şi cât stă la partid. Eu nu eram şomer, munceam toată ziua la organizaţii. (...) Întâlnirile aveau loc în afara programului de lucru, de regulă sâmbăta. În mod excepţional au avut loc în timpul săptămânii, dar după programul de lucru, seara. În afară de participarea la aceste întâlniri, eu nu mai mergeam la sediul partidului, pentru că nu aveam de ce. Pe Stoica şi Botorogeanu le-am văzut prezente la unele din aceste întâlniri. (...) Dacă voiam să vorbesc cu secretarul executiv, ne vedeam la Consiliul Judeţean, nu la partid. Nu prea se întâmpla nimic acolo. După intrarea în opoziţie, bătea vântul în sediile PSD în acei ani. Nu ştiu dacă sunt elegant, dar asta e realitatea. Foarte greu îi aduceam să facem acele birouri judeţene. Oamenii erau foarte speriaţi”, a mai spus liderul PSD.
Întrebat de procuror dacă din colegiul director făceau parte trei consilieri numiţi de preşedintele CJ, Dragnea a răspuns: „Nu am încredere în ce spune DNA. Nu-mi aduc aminte, trebuie să verific documentele de atunci. Cu tot respectul, nu răspund direct la DNA”.
Apărarea lui Dragnea, Flavia Teodosiu, îl întreabă pe Dragnea în instanţă: „La DGASPC se făceau numiri politice?”.
La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus: „Eu cred că doamna avocat s-a inspirat din motivarea de la fond. Acolo am citit că la DGASPC se făceau evident numiri politice. Pentru funcţiile de conducere se organizează concursuri la Bucureşti la Agenţia Naţională a funcţionarilor publici cu o comisie din funcţionari publici, nu cu oameni politici. După aceea, puteau veni în sediile CJ şi prin vot să se valideze”.
UPDATE ORA 13.30 Trei bărbaţi care au provocat scandal în faţa instanţei supreme, amendaţi cu câte 200 de lei
Trei bărbaţi care au fost implicaţi, luni, în conflicte la sediul ÎCCJ, unde se află şi Liviu Dragnea, au fost ridicaţi de jandarmi şi, în urma audierii, au fost amendaţi cu câte 200 de lei pentru provocare sau participare la scandal.

„În continuare, în urma evenimentelor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 36 de ani, au fost sancţionaţi cu câte 200 de lei fiecare, în conformitate cu art. 24, din Legea 61/1991, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.
UPDATE ORA 12.45 Judecătorii au respins cererea de recuzare a unui magistrat din completul lui Dragnea
Judecătorii au decis, în urma deliberării, să respingă cererea formulată de apărarea lui Liviu Dragnea de recuzare a Simonei Enceanu, magistrat care face parte din complet, pe motiv că există materiale de presă din care rezultă că soţul ei ar fi susţinător PSD.
Apărarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanţă recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soţul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susţinător PSD.
În urma deliberării, judecătorii au respins cererea.
UPDATE ORA 11.45 Procesul lui Dragnea, suspendat pentru deliberare asupra unei cereri de recuzare
Completul care judecă dosarul lui Dragnea a suspendat şedinţa pentru a delibera asupra unei cereri depuse de avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, de recuzare a unei judecătoare deoarece soţul ei ar fi un susţinător PSD, fiind astfel şanse ca imparţialitatea să fie afectată.
Apărarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanţă recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soţul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susţinător PSD:
„Am găsit un material. Soţia îl judecă pe Liviu Dragnea, soţul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparţialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea.
UPDATE ORA 11.30 Jandarmii au ridicat trei persoane din faţa sediului ÎCCJ pentru a fi duse la secţia de poliţie
Jandarmii au ridicat şi condus la secţia de poliţie trei persoane prezente la sediul ÎCCJ, unde s-a prezentat Liviu Dragnea pentru a fi audiat în dosarul DGASPC Teleorman. De asemenea, au fost luate măsuri de siguranţă, deoarece sunt două tabere, susţinători ai lui Dragnea şi protestatari.
„Trei persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse. Sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face parte din categoria obiectivelor de importanţă deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi”, informează Jandarmeria Bucureşti.
Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri de ordine şi siguranţă şi în afara curţii ÎCCJ, având în vedere că cele două tabere (pro şi împotriva lui Dragnea) se huiduie reciproc.
„Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcţie de numărul de persoane prezente în spaţiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfăşurare a activităţilor instituţiei şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică”, mai arată Jandarmeria Bucureşti.
UPDATE ORA 11.00 Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la sediul instanţei supreme. Măsuri speciale pentru liderul PSD
Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la sediul ÎCCJ, pentru a fi audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Liderul PSD a fost însoţit de mai mulţi jandarmi, el fiind huiduit de protestatari.
Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul instanţei supreme pentru a fi audiat în dosarul DGASPC Teleorman. Liderul PSD a intrat în sediul instituţiei însoţit de mai mulţi jandarmi.
De asemenea, Dragnea a fost huiduit de protestatarii Rezist, care s-au îmbrâncit. Au fost prezenţi şi susţinătorii lui Dragnea, care au strigat: „Dragnea, nu uita, ţara e de partea ta!” şi „PSD!”.
De cealaltă parte, protestatarii au strigat: „PSD, ciuma roşie” şi „La puşcărie!”.
Mai mulţi protestatari, dar şi susţinători ai lui Liviu Dragnea s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul instanţei supreme, pentru a-l întâmpina pe liderul PSD, care este aşteptat să se prezinte în instanţă. Jandarmii au vrut să monteze garduri de protecţie în jurul ÎCCJ.
Protestatarii îl aşteaptă pe Dragnea cu diferite pancarte. Iniţial, jandarmii au montat garduri de protecţie în jurul ÎCCJ, însă le-au îndepărtat ulterior.
Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu