>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gheorghe Stan, candidat la CCR, şeful secţiei care o anchetează pe Kovesi: E grav că Secţia Specială e denumită SS. Nu e suspendată în aer, ci în cadrul PÎCCJ

Şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan, a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că i se pare grav că această structură este denumită de presă „SS”, menţionând că ea nu este suspendată în aer, ci activează în cadrul PÎCCJ, legalitatea actelor întocmite fiind verificate de către procurorul general.
Imaginea articolului Gheorghe Stan, candidat la CCR, şeful secţiei care o anchetează pe Kovesi: E grav că Secţia Specială e denumită SS. Nu e suspendată în aer, ci în cadrul PÎCCJ

„Mi se pare foarte grav ca această Secţie (Secţia specială de anchetare a magistraţilor, n.r.) să fie denumită de mass-media ca fiind SS. Să aducem actul de justiţie atât de jos. Această secţie nu e suspendată în aer, e în cadrul PICCJ. În anii anteriori, a existat în cadrul Parchetului General şi, ulterior, în cadrul DNA. Ea nu are puteri discreţionare, cum se spune în mass-media. Deci legalitatea şi temeinicia actelor întocmite de aceasta sunt verificate de procurorul general. Această discuţie am avut-o şi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia”, a declarat Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, în plenul Camerei Deputaţilor.
Totodată, Stan a mai subliniat că judecătorul judecă fapte, nu persoane.
„Referitor la întrebarea cine reprezintă România la Consiliul Europei, ştim cu toţii – avem răspunsul în Constituţie!, a mai spus şeful Secţiei de anchetă.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de judecător al CCR.
Pentru acest post sunt înscrişi şeful Secţiei Speciale, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu